De top 7 beste naaimachines voor beginners, gevorderden en prof

Ben je op zoek naar de beste naaimachine? Dan is het heel gemakkelijk om te verdwalen in al het aanbod. Er zijn namelijk zo ontzettend veel naaimachines te koop. De beste naaimachine selecteren kan dan best lastig zijn! Daarom lees je in dit blog welke naaimachines wij aanraden voor beginners, gevorderden en profs. Maar eerst: hoe kies je de beste naaimachine? Hoeveel steken heb je nodig? Wat voor display wil je? En waar ga je de machine voor gebruiken? Dit zijn allemaal zaken die je jezelf kunt stellen in je zoektocht. Lees gauw verder voor meer informatie en vind de beste naaimachine voor jouw project!

Waar moet je op letten bij het kopen van een naaimachine?

De beste naaimachines hebben precies de opties waar jij gebruik van wilt maken. Natuurlijk wil je hierin een goede keuze maken. Daarom zetten we een aantal punten op een rij waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw nieuwe naaimachine.

Elektronisch of mechanisch

Een elektronische naaimachine is computergestuurd. Door middel van een printplaat wordt de naaimachine aangestuurd. Alle instellingen zijn via een digitaal scherm te doen en deze worden ook onthouden. De mechanische naaimachine heeft een elektrisch motortje, maar lijkt voor de rest nog best veel op een ouderwetse naaimachine. Deze machine heeft een slinger en dient met de hand te worden ingesteld.

Verschillende materialen

Voor welke soorten stoffen en materialen wil je de naaimachine gaan gebruiken? Het antwoord op deze vraag bepaald in grote mate hoe krachtig jouw naaimachine moet zijn. Als je namelijk stoffen zoals leer of denim wilt gebruiken, dan heb je een sterkere motor nodig. Deze motor zorgt ook bij lage snelheid voor voldoende doorsteek-kracht. Hierbij is het vermogen van de motor belangrijk, maar ook het type motor.

Steken opties

Houd je van decoratieve steken? Of moeten de steken vooral functioneel zijn? Bij veel naaimachines kun je zowel de steeklengte als de -breedte aanpassen. Kies daarom een machine die aansluit bij jouw voorkeuren voor de steken. En maak je bijvoorbeeld vaak knoopsgaten? Kijk dan naar een machine met een automatisch knoopsgat zodat je deze handeling een stuk sneller kunt doen.

Soorten voetjes

Wil je graag kunnen werken met verschillende voetjes? Zoek dan een naaimachine waarbij je de voetjes kunt wisselen. Dit is belangrijk voor het maken van een knoopsgat of het plaatsen van een rits. Tot zover onze tips voor de aanschaf van een naaimachine. Maar wat zijn nu de beste naaimachine keuzes van Douma? Je leest het hieronder!

De beste naaimachine keuzes van Douma

#1. Brother A16VM1, €419,- (beginner)

De Brother A16VM1 is een budget machine met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Deze machine is heel geschikt voor de beginnende naaister. Door de eenvoudige bediening is deze Brother naaimachine heel eenvoudig in gebruik. Ideaal voor rechttoe rechtaan herstel- en verstelwerk. Deze betrouwbare machine heeft een automatische draadinrijger en 1-steekkeuze. Zo kun je direct naaien met de gewenste steek. Als je net iets meer steken nodig hebt, dan kun je ook kiezen voor de Brother A60SE-XX. Die variant heeft meer steken en knoopsgaten en is daardoor net iets duurder (€549,-). .

#2. Husqvarna E10, €259,- (beginner)

Een andere mooie beginners naaimachine is de Husqvarna E10. Dit is het zeer complete instapmodel van Husqvarna. Met instelbare steeklengte en -breedte kun je heel eenvoudig de juiste instellingen kiezen. Deze machine komt met een ingebouwde draadinsteker, vijf accessoires en een beschermhoes. Deze naaimachine naait heel fijn en heeft een robuuste kap. Door de verschillende voetjes (rits, cordon, blindzoom, knoopsgat) kun je er alle kanten mee op. Ook kun je de persvoetdruk aanpassen om hele strakke resultaten te krijgen. En met de 21 decoratieve en praktische steken biedt de Husqvarna E10 ontzettend veel mogelijkheden!

#3. Juki HZL-60H, € 489,- (beginner)

Onze derde aanrader in de categorie naaimachines voor beginners is de Juki HZL-60H. Juki is bekend geworden door hun uitstekende industriële naaimachines. Maar tegenwoordig is het merk ook een gevestigde naam op het gebied van huishoud naaimachines. De hoge kwaliteit, eenvoudige bediening en schappelijke prijzen maken dat Juki fijne machines maakt om mee te starten. De Juki HZL-60H beschikt over maar liefst 40 verschillende steken. De machine is geschikt voor dunne en dikke stoffen, heeft een naaldsteker en kan automatische knoopsgaten zetten. De naaisnelheid is te regelen en ook een naaldstandknop ontbreekt niet. Een prima beginners naaimachine! .

#4. Pfaff Ambition line, vanaf €999,- tot € 1199,- (gevorderd)

Heb jij al flink wat ervaring met naaiwerk? Of ben je op zoek naar een naaimachine waar je écht alle kanten mee op kunt? Dan zijn de machines van de Pfaff Ambition lijn goed om naar te kijken. Deze middenklasse naaimachines zijn geschikt voor de gevorderde naaister. Pfaff is een erg bekend merk naaimachines. Deze apparaten zijn geschikt voor alle soorten stoffen: van linnen tot spijkerstof en van tricot tot leder. De modellen van de Pfaff Ambition hebben allemaal een ingebouwde boventransportvoet waardoor de stoffen niet kunnen verschuiven. Ook heb je de keuze uit legio opties wat betreft de steken en de voetjes. Met de Pfaff Ambition zit je sowieso goed.

#5. Pfaff Ambition 620, €1099,- (gevorderd)

Nu vraag jij je vast af, maar welk type van de Pfaff Ambition lijn moet ik dan hebben? Als we dan toch een suggestie mogen doen, dan raden wij de Pfaff Ambition 620+ aan. Deze machine heeft een handig touchscreen met stekenkeuze en werkt met een IDT systeem. Door de automatische draadspanning en -afsnijder wordt het naaien wel heel makkelijk gemaakt. Daarnaast heb je de keuze uit ruim 200 steken, verschillende naai-lettertypes, 8 naaivoeten en 29 naaldstanden. Ook beschikt deze naaimachine over regelbare persvoetdruk en een 1 staps knoopsgat automaat. Wat wil je nog meer? .

#6. Bernina 5 en 7 serie, vanaf €2649,- tot €9400,- (gevorderd)

Dan komen we aan bij onze eerste tip voor een naaimachine voor de echte prof. De Bernina 5 en 7 serie zijn high-end naaimachines voor de zeer veeleisende naaister. Hierbij heb je de keuze uit de Bernina 540, Bernina 570QE, Bernina 735 en Bernina 770. Wil jij op geen enkel vlak een concessie doen bij de aankoop van jouw nieuwe naaimachine? Dan zijn deze machines absoluut een goede koop. Bernina biedt een ongeëvenaarde kwaliteit gecombineerd met praktisch gebruik. Touchscreens, grote spoelen, alle denkbare steken: voor profs is dit zonder twijfel de beste naaimachine!

#7. Juki UX8, € 3499,- (prof)

En dan zijn we alweer aangekomen bij onze laatste suggestie: de Juki Kirei - UX8. Deze naaimachine is ook een high-end variant die alles te bieden heeft wat met de huidige technieken mogelijk is. Dit technologische hoogstandje heeft een intuïtieve bediening waardoor de machine alsnog heel eenvoudig in gebruik is. Deze Juki heeft een elektronische draadafsnijder, visuele weergave van de steek op het display, een knoopsgat rail, kniehefboom, bovenstof transport en ga zo maar door. Dé ideale naaimachine voor al je veeleisende projecten van nu en in de toekomst.

Zit jouw nieuwe naaimachine tussen deze suggesties? Of ben je op zoek naar een net iets andere naaimachine? Neem dan vooral een kijkje in onze Webshop. Daar vind je een heel uitgebreid assortiment machines waar misschien wel precies die ene tussen zit die jij zoekt. Heb je nog vragen of kunnen we je van advies voorzien? Neem dan gerust Contact met ons op. We helpen je graag verder.